شنبه، 17 اسفند 1398

احکام حج و عمره | مسائل متفرقه: سوال چهارده

پرسش :

مقدار مسافت شرعی که ساکنان در محدوده‌ی آن می‌‌توانند حجّ اِفراد به‌جا آورند، ۱۶ فرسخ است. س۱: این فاصله از کجا باید حساب شود؟ اگر میزان، محاسبه‌ی فاصله بین آخرین خانه‌های جدّه و نخستین خانه‌های مکه باشد، آیا به نظر حضرتعالی، محدوده‌ی شهر مکه قابل گسترش است و می‌‌توان هر منطقه‌ای را که عرف آن را جزء مکه می‌‌داند، بخشی از مکه به‌شمار آورد؟ س۲: آیا نظر شما در مورد مبدأ محاسبه‌ی مسافت، آخر شهر محل سکونت مکلّف است؟

پاسخ :
جواب سوال 1): برای مکلّفی که در شهر یا قریه‌ای نزدیک مکه سکونت دارد، معیار محاسبه‌ی مسافت، آخرین نقطه‌ی شهر یا روستای او تا ابتدای مکه‌ است، و شهر مکه قابل گسترش است، و معیار در تعیین فاصله، در طرف مکه نقاطی است که در حال حاضر آن‌ها را عرفاً جزء مکه به‌شمار می‌‌آورند.

جواب سوال2): چنان‌که گفته شد، معیار تعیین مسافت میان شهر او تا مکّه، فاصله‌ی آن تا شهر مکّه‌ی کنونی است، هرچند احوط آن است که فاصله را از منزل خود حساب کند.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری