شنبه، 17 اسفند 1398

احکام حج و عمره | مسائل متفرقه: سوال هفده

پرسش :

آیا در مسجد‌النبی (صلی الله علیه و آله و سلم) سجده کردن بر فرش صحیح است؟ با ملاحظه‌ی اینکه قرار دادن چیزی که سجده بر آن صحیح است ـ مانند کاغذ و یا سجاده‌ی حصیری ـ موجب جلب توجه می‌‌شود و نمازگزار را در معرض نگاه‌های مغرضانه قرار می‌‌دهد و بهانه‌ای برای تمسخر مخالفین می‌‌گردد.

پاسخ :
جایی که انسان باید تقیه کند می‌تواند بر فرش و مانند آن سجده نماید و لازم نیست برای نماز به جای دیگر برود، ولی اگر در همان محل بتواند طوری که به زحمت نیفتد بر حصیر یا سنگ و امثال آن سجده کند، بنابر احتیاط واجب باید بر این اشیاء سجده نماید.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری