چهارشنبه، 21 اسفند 1398

احکام حج و عمره | استطاعت: سوال پنج

پرسش :

آیا دیدار پدر و مادر یک ضرورت اجتماعی یا شرعی و یا شخصی به شمار می‌‌آید؟ و اگر چنین است، آیا شخص مستطیع می‌‌تواند حجّ را به تأخیر اندازد و مال خود را برای این کار هزینه کند؟ (با فرض این که لازمه‌ی دیدار پدر و مادر، انجام سفر و مانند آن باشد.)

پاسخ :
بر شخص مستطیع واجب است حجّ به‌جا آورد و جایز نیست خود را با کاری حتی با صله‌ی رحم از حال استطاعت خارج سازد. صله‌ی رحم نیز تنها به دیدار منحصر نمی‌‌شود، بلکه می‌‌تواند نامه بنویسد یا تماس تلفنی برقرار کند، ولی اگر دیدار والدین در شهر دیگر بر حسب حال آنان یا حال خودش بر او لازم باشد به‌نحوی که از نیازهای عرفی او محسوب شود، و مال کافی برای دیدار والدین و هزینه‌ی حجّ نداشته باشد، در این حالت مستطیع نیست.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری