جمعه، 23 اسفند 1398

احکام قضایی | حدود الهی: سوال چهارده

پرسش :

هرگاه مردى یقین نموده که همسرش با مردان اجنبى رابطۀ نامشروع (زنا) دارد و بر اساس همان یقین اقدام به قتل همسرش نموده ولى نتواند با ادلّۀ شرعى و بیّنه، زنا را ثابت نماید و صرفا بتواند ثابت نماید که با اعتقاد به مهدور الدم بودن زوجه‌اش اقدام به قتل وى نموده، آیا شوهر مستحقّ مجازات مى‌باشد؟ اگر پاسخ مثبت است مجازات او دیه است یا قصاص؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ باید نزد حاکم شرع اثبات کند تا با حکم او اجراء حد شود. اگر خودش انجام داد و نتوانست اثبات کند، ولىّ دم مى‌تواند تقاضاى قصاص کند و بعید نیست او بتواند از قصاص فرار کند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.