جمعه، 23 اسفند 1398

احکام روزه | ثبوت اول ماه: سوال دو

پرسش :

مگر مى‌شود در یک ماه دو عید داشته باشیم و یا در یک ماه دو شب قدر که از نظر ماه مثلاً در عربستان امروز عید باشد و ایران فردا؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ بنابر نظر کسانى که قائل به لزوم اتفاق در افق هستند روز عید و شب قدر نسبى است و نسبت به هر یک روز عید و شب قدر غیر از روز عید و شب قدر در شهر دیگرى است که در افق اتفاق ندارند، ولى این قول مخالف ظاهر ادلّه است، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.