شنبه، 24 اسفند 1398

مسائل مستحدثه | عقاید: سوال هجده

پرسش :

آیا کسى که ولایتش برتر از دیگرى است عصمتش نیز بالاتر از او است یا خیر؟ آیا عصمت حضرت سجاد علیه السّلام برابر با عصمت حضرت زینب علیها السّلام است یا خیر؟ (با توجه به کتاب خصائص زینبیه) و مقصود از «کفیلة السجاد فى نوائبه» چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ پیامبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله و سلّم و ائمۀ هدى علیهم السّلام و کسانى که آیۀ تطهیر در شأنشان نازل شده که از جملۀ آنها فاطمۀ زهرا علیها السّلام است مرتبه‌اى دارند که از آن به عصمت تعبیر مى‌شود، و نیز سایر انبیاء معصومند. و امّا غیر پیامبر اکرم و ائمۀ هدى و فاطمۀ زهرا علیهم السّلام به مرتبۀ این بزرگواران نمى‌رسند، و لکن بواسطه خدمات بزرگ آنها به دین مبین-چنانکه اتمام واقعۀ مهم کربلا بوسیلۀ حضرت زینب علیها السّلام بود-در نزد خداوند مقام و منزلت خاصّى دارند، و فعلا مجال بیان بیش از این مختصر نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.