شنبه، 24 اسفند 1398

مسائل مستحدثه | عقاید: سوال بیست و پنج

پرسش :

با توجه به روایات و تأکیداتى که در کتابهایى مثل «لؤلؤ و مرجان» محدث نورى رحمه اللّه راجع به پول گرفتن بابت مداحى و بوسیلۀ آل محمد صلّى اللّه علیه و آله و سلّم وارد گردیده معمولا طورى است که مداحان قیمت و اجرت را تعیین مى‌کنند و اگر هم به وضوح تعیین نکنند مى‌گویند فلان مجلس این مبلغ را پرداخته است، یا اگر یک بار کم پول بدهند دفعۀ بعد دیگر دعوت را اجابت نمى‌کنند، نظر مبارک در این باره چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ افرادى که به این صورت مداحى مى‌کنند ثواب موعود براى مداحى معصومین علیهم السّلام را نمى‌برند، اگر بخواهند ثواب موعود بر مداحى را ببرند باید مداحى‌شان به نحو صحیح باشد و براى مداحى کردن هم وجهى تعیین نکنند، هر چقدر که مردم دادند بگیرند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.