يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | هبه و بخشش: سوال چهار

پرسش :

کسى که در وقت ازدواج پسرش به عروسش که زوجۀ پسرش مى‌باشد زیور آلات زنانه مثل گردن‌بند و سایر اشیاء قیمتى مى‌دهد بعدا مى‌تواند پس بگیرد یا نه؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر غیر طلا و نقره باشد، فقط در صورت بقاء عین مى‌تواند آن را پس بگیرد و همچنین اگر طلا و نقره باشد و لکن آن را تملیک نموده باشد، و امّا در طلا و نقره‌اى که فقط اذن در تصرف آن داده مى‌تواند عین آن را مطالبه کند و در صورت تلف آن عوضش را مطالبه نماید، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.