يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | قرض: سوال شانزده

پرسش :

باز به یک نفر بیست هزار تومان قرض الحسنه دادم، سه هزار تومان آن را داده و هفده هزار تومان آن را نمى‌دهد، و بنده باز به جهت فامیلى چیزى نمى‌گویم، آیا این مسأله چه طور مى‌شود که بنده وجهم را وصول نمایم؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر مال دارد و مى‌تواند بپردازد ولى منکر است و یا امتناع مى‌کند، چنانچه مالى از او در دست شما واقع شد به اندازۀ طلبتان مى‌توانید تقاص کنید، و اگر فعلا مال ندارد به او مهلت بدهید تا متمکن شود، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.