يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | معامله: سوال هفتاد و نه

پرسش :

این جانب در سال ٧٣ از شهردارى ارومیه یک باب مغازه به عنوان سرقفلى خریدارى نمود و ۴٩ متر مربع هم با هزینۀ خود نیم طبقه احداث نمودم شرط استفاده مغازه نانوایى مى‌باشد ولى مرکز بهداشت بر اساس نامه‌اى که تصویر آن تقدیم مى‌گردد اعلام کرده چون این مغازه به توالت عمومى میدان میوۀ شهردارى نزدیک است با مقررات بهداشت مغایر است، از آن تاریخ تاکنون مغازه بلا استفاده مانده حال استدعا دارم مرقوم فرمایید این جانب مى‌توانم به شرط نانوایى عمل نکنم، شغلى را که مناسب محل باشد و مشکل بهداشتى ندارد انتخاب نمایم؟ اصولا با عنایت به نامۀ مرکز بهداشت شرط این جانب را که ملزم مى‌کند صرفا از مغازه به عنوان نانوایى استفاده نمایم باطل است یا خیر؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ در فرض مزبور مى‌توانید در آن مغازه غیر از نانوایى شغل دیگرى که مناسب محل باشد و مشکل هم نداشته باشد انتخاب نموده و مشغول به کار شوید، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.