يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام ارث | سوال هشتاد و چهار

پرسش :

شخصى از دنیا مى‌رود و از او چند دختر و پسر باقى مى‌ماند و دخترها زمینهاى مزروعى که از پدرشان به ارث برده بودند را به یکى از برادرهایشان هبه مى‌کنند به این شرط که از طرف پدرشان حج انجام دهد و برادر قبول مى‌کند، اکنون خواهرها از دنیا رفته‌اند و برادر زمینهاى موهوبه را فروخته است و حج را هم انجام نداده است، ورثۀ خواهرها ادّعا مى‌کنند که چون دائى‌شان به شرط عمل نکرده است ما حقّ مادرمان را مطالبه داریم، آیا فرزندان خواهر چنین حقّى را شرعا دارند یا خیر؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ در فرض مزبور که برادر به شرط در هبه عمل نکرده، ورثۀ خواهرها مى‌توانند هبۀ مزبور را فسخ کنند و زمینهاى موهوبه را پس بگیرند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.