يکشنبه، 10 فروردين 1399

احکام وقف | سوال یکصد و بیست و هفت

پرسش :

ملکى وقف روضه‌خوانى بوده، از ترس رضا خان که مبادا غصب کنند آن را فروخته و از عالمى سؤال کرده است، این عالم گفته نباید مى‌فروختى به مقدار آن ملک جاى دیگرى را خریدارى کنید و وقف کنید، این شخص ٢ دانگ منزل خود را وقف کرده است. حال مرده است و ورثه مى‌خواهند خانه را بفروشند تکلیف حال وقفى چه مى‌شود؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ چنانچه ممکن باشد، دو دانگ منزل را باید بفروشند و با پول آن ملک موقوفۀ اول را پس بگیرند، و اگر ممکن نشد با پول آن دو دانگ جاى دیگرى را بخرند و وقف روضه‌خوانى کنند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.