شنبه، 16 فروردين 1399

وظیفه روزه دار در صورت منع پزشک از روزه گرفتن

پرسش :

اگر دکتر به شخصی بگوید روزه برای او ضرر دارد و او را از روزه منع نماید تکلیف آن چیست؟ آیا باید باید طبق گفته دکتر عمل کند؟

پاسخ :
اگر از گفته دکتر گمان به ضرر یا خوف ضرر برای او حاصل شود واجب است که روزه نگیرد ، و همچنین اگر دکتر حاذق بود ، و مورد اطمینان و وثوق او باشد ، و این شخص اطمینان به خطای دکتر نداشته باشد باز هم نباید روزه بگیرد و در غیر این دو صورت روزه بر او واجب است. (منهاج 2/م 1032)

منبع: دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی (دام ظله)