سه‌شنبه، 19 فروردين 1399

احکام نماز جماعت | سوال شصت و نه

پرسش :

الف: کسى نماز چهار رکعتى خود را (مانند ظهر) به امام در رکعت سوم اقتدا مى‌کند پس از اتمام نماز امام، مأموم نمازش را فرادى ادامه مى‌دهد. شخصى از راه مى‌رسد آیا مى‌تواند به او اقتدا کند؟ ب: در فرض فوق، آیا امام جماعت اوّل مى‌تواند به کسى (که در ابتدا مأموم خودش بوده) یا به شخص سوم جماعت اقتدا کند؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛
الف: مانعى ندارد، و اللّه العالم.
ب: چنانچه کسى که امام جماعت اوّل بود نماز دیگر خود را به شخص دوم یا به نفر سوم در این حالت اقتدا کند مانعى ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.