جمعه، 22 فروردين 1399

احکام نماز | شک در نماز: سوال شش

پرسش :

شخصى در نماز دوم یادش آمد که نماز احتیاط نماز اول را نخوانده، با فرض اینکه بعد از نماز اول عمل منافى هم انجام داده یا بر فرض عدم منافى (در هر دو صورت) وظیفه‌اش چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ چنانچه بعد از نماز اول منافى انجام نداده و محل عدول به نماز احتیاط هم باقى است، به نماز احتیاط عدول مى‌کند؛ و اگر بعد از نماز اوّل منافى انجام داده یا اینکه منافى انجام نداده ولى از محل عدول به نماز احتیاط گذشته مثل اینکه نماز احتیاط یک رکعت بوده و شخص در رکعت دوم نماز عصر یادش آمد که نماز احتیاط نماز ظهر را نخوانده، در این صورت باید به نماز اول عدول کند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.