جمعه، 22 فروردين 1399

احکام خانواده | ازدواج: سوال یکصد و چهل و سه

پرسش :

آیا در ازدواج موقت اذن پدر و یا ولى براى افراد زیر شرط است؟ و در ازدواج دائم چگونه است؟ الف. دختر باکرۀ بالغۀ عاقلۀ غیر رشیده. ب. دختر باکرۀ بالغۀ عاقلۀ رشیده. ج. دختر باکرۀ بالغۀ مجنون. د. دختر باکرۀ بالغۀ سفیه. ه‍. دختر باکرۀ صغیر. و. دختر ثیّبه.

پاسخ :
باسمه تعالى؛ در ازدواج دختر باکره مطلقا اذن پدر یا جدّ پدرى شرط است و بنابر احتیاط بدون آن صحیح نیست، و بین ازدواج موقت و دائم در حکم مزبور فرقى نیست، و در ازدواج دختر ثیّبه اذن پدر یا جدّ پدرى شرط نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.