جمعه، 22 فروردين 1399

احکام خانواده | ازدواج: سوال دویست و بیست و دو

پرسش :

زن و شوهرى که ٢٠ سال از ازدواج آنان مى‌گذرد و در ابتدا و طول زندگى هر دو کمونیست (به معنى کامل یعنى نفى کامل وجود خالق متعال و نبوت و معاد همۀ مسائل شرعیه اعم از اصول و فروع بوده‌اند) با اینکه از نظر ولادت، مسلمان (داراى پدر و مادر مسلمان) بوده‌اند، اکنون زن توبه نموده و به علم و تحقیق به اسلام و مکتب مقدس اهل بیت علیهم السّلام بازگشت نموده و داراى التزام قلبى و عملى به کلیۀ مسائل شرعى مى‌باشد، امّا شوهر با ادامۀ تعصب کور پافشار بر عقاید خود است (که بطور علنى و قطعى منکر همه چیز حتى خداوند تعالى است و حتى به مقدسات مانند نماز نیز توهین و استهزاء مى‌نماید و دائما در صدد اذیت و آزار زن بر سر اعتقادات و انجام فرامین مى‌باشد) . حال سؤال این است که تکلیف این زن چیست؟ آیا عقد فسخ مى‌باشد، یا زن بایستى طلاق بگیرد یا اینکه این زندگى را ادامه دهد؟ (شوهر نیز بر جدایى اصرار دارد امّا بدون طلاق، و انگیزۀ زن بر ادامۀ زندگى صرفا به دلیل فرزندان مى‌باشد)

پاسخ :
باسمه تعالى؛ در فرض مزبور نکاح باطل شده و احتیاج به طلاق ندارد، باید از هم جدا شوند و زن بعد از انقضاء عدّه مى‌تواند با مرد دیگر که مسلمان باشد ازدواج کند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.