پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

تلف شدن مبلغ خمس در دست واسطه

پرسش :

اگر فردی مبلغی را به‌عنوان پول خمس به دیگری بدهد تا وی آن را به دفتر مرجعش برساند و در بین راه پول مورد نظر گم شده و یا به سرقت رود چه کسی ضامن است؟ آیا در چنین شرایطی تکلیف پرداخت خمس از عهده‌ی فرد بدهکار ساقط است؟

پاسخ :
در فرض سؤال اگر شخص واسطه در نگهداری آن کوتاهی نکرده باشد، ضامن نیست و لازم نیست از طرف خود جبران نماید و در صورتی که گیرنده وکیل مرجع تقلید نباشد خمس از عهده‌ی بدهکار ساقط نیست و باید بپردازد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری