پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

خمس درآمد اضافه بر مؤونه | مبلغ کسر شده از حقوق بابت ضمانت

پرسش :

من ضامن فردی در یک وام بانکی هستم. وی پس از پرداخت چند قسط، سایر اقساط را نپرداخته و به همین دلیل اقساط وامش از فیش حقوقی بنده کسر گردیده است: الف: اگر وی مبالغ کسر شده از فیش حقوقی مرا پس از سال خمسی به من بپردازد، با توجّه به اینکه مبالغ کسر شده از فیش حقوقی‌‌ام، قبل از اینکه به دست بنده برسد به حساب بانکِ وام‌دهنده واریز شده است، آیا به آن خمس تعلّق می‌گیرد؟ ب: اگر بنده برای خودداری از پرداخت هزینه‌های اضافی (سود وام)، سایر اقساط را یکجا به بانک بپردازم و وام‌گیرنده مبالغ کسر شده از فیش حقوقی مرا پس از سال خمسی به من بپردازد، آیا به آن خمس تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
در فرض سؤال، باید خمس مبالغی را که از فیش حقوقی شما کسر شده و پس از سال خمسی، به دستتان می‌رسد، در همان زمان دریافت، بپردازید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری