پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

خمس سرمایه و سود شرکت | سوال یک

پرسش :

تعدادی از اشخاص اقدام به تأسیس مدرسه‌ی خصوصی (غیرانتفاعی) کرده‌اند و بعد از استفاده از سرمایه‌ی کمی که اعضا داشتند، هیأت مؤسّس تصمیم گرفت برای تأمین مخارج آن از بانک وام بگیرد و همچنین مقرّر نمود که برای تکمیل سرمایه و پرداخت اقساط بانک، هر یک از اعضا مبلغی را به‌طور ماهیانه بپردازد. این مؤسّسه هنوز به مرحله‌ی سوددهی نرسیده است، آیا به مبلغی که اعضا به صورت ماهیانه می‌پردازند، خمس تعلّق می‌گیرد؟ آیا مجموع سرمایه که همان قیمت مؤسّسه است، خمس دارد؟

پاسخ :
بر هر‌ یک از اعضا واجب است خمس سهم ماهانه‌ی خود را که به‌عنوان سرمایه‌‌ی شرکت می‌پردازند و همچنین خمس آنچه را که در ابتدا به‌عنوان سهم مشارکت در تأسیس مدرسه داده اند، پرداخت نمایند و پس از آنکه هر یک از اعضا خمس سهم خود از سرمایه‌ی شرکت را پرداخت نمود، دیگر مجموع سرمایه دوباره خمس ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری