جمعه، 5 ارديبهشت 1399

فدیه و کفاره تأخیر زن باردار و شیرده / سوال پنج

پرسش :

زنی به علت بارداری و نزدیکی وقت زایمان، نمی‌ تواند روزه بگیرد و می‌ داند که باید آن‌ها را بعد از زایمان و قبل از ماه رمضان آینده قضا نماید، اگر به‌طور عمدی یا غیرعمدی تا چند سال روزه نگیرد، آیا فقط کفّاره همان سال بر او واجب است یا آن‌که کفّاره تمام سال‌هایی که روزه را به تأخیر انداخته، واجب است؟

پاسخ :
فدیه تأخیر قضای روزه ماه رمضان هرچند به مدت چند سال هم به تأخیر افتاده باشد، یک‌بار واجب است و آن عبارت است از یک مدّ طعام برای هر روزی، و فدیه هم زمانی واجب می‌ شود که تأخیر قضای روزه ماه رمضان تا ماه رمضان دیگر بر اثر سهل‌انگاری و بدون عذر شرعی باشد، ولی اگر به‌خاطر عذری باشد که شرعاً مانع صحّت روزه است، فدیه‌ ای ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری