جمعه، 12 ارديبهشت 1399

احکام روزه | مبطلات روزه: سوال پنجاه و دو

پرسش :

هنگامی که مبتلا به بیماری زکام بودم، مقداری از اخلاط سر و سینه در دهانم جمع شده بود که به جای بیرون انداختن آن را فرو بردم آیا روزه ام صحیح است یا خیر؟ در بعضی از روزهای ماه رمضان در منزل یکی از اقوام بودم بر اثر زکام و خجالت و حیا مجبور شدم با خاک، تیمم بدل از غسل واجب بکنم و تا نزدیک ظهر غسل نکردم، این کار برای چند روز تکرار شد،آیا روزه ام در آن روزها صحیح است یا خیر؟

پاسخ :
اگر اخلاط داخل فضای دهان بیاید و آن را فرو ببرد روزه باطل است و حیا مانع از وجوب غسل نمی شود و لذا روزه باطل است و کفاره دارد.

منبع: روزه سپر مومن به ضمیمه احکام روزه، آیت الله العظمی علوی گرگانی (دام ظله)، قم: دارالعلم، 1389.