يکشنبه، 4 خرداد 1399

احکام روزه قضا | افطار به واسطۀ تاریکی در هوای ابری

پرسش :

اگر شخص در هوای ابری به واسطۀ تاریکی هوا، یقین یا گمان پیدا کند که مغرب شده و افطار کند و بعد معلوم شود که مغرب نبوده، حکم روزه اش چیست؟(1)

پاسخ :
قضا لازم نیست (حضرت امام و آیات عظام خویی، گلپایگانی، صافی، فاضل، نوری و وحید).

چنانچه در هوای ابری و مانند آن به واسطۀ تاریکی هوا، به اعتقاد داخل شدن شب افطار کند و بعد معلوم شود که مغرب نبوده، بنا بر احتیاط واجب روزۀ آن روز را باید قضا کند و کفاره ندارد؛ ولی اگر قطع به دخول شب نداشته و افطار کرده، بنا بر احتیاط واجب، کفاره هم باید بدهد (آیت الله سیستانی).(2)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، فی موارد وجوب القضاء، مورد الثامن؛ خویی و تبریزی و وحید و سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، مسأله 1023،الخامس؛ توضیح المسائل مراجع، مسأله 1688؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1696؛وسیلة النجاة، سوال 1137.
2- بل الاحوط انلم یکن الاقوی وجوب الکفاره فیه ایضا اذا لم یکنقاطعا بدخوله.

​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.