يکشنبه، 4 خرداد 1399

شرایط نماز جمعه در نماز عیدین

پرسش :

چنانچه در زمان غیبت نماز عیدین به جماعت خوانده شود، آیا شرایط نماز جمعه را دارد؟(1)

پاسخ :
1. خیر، شرایط نماز جمعه را ندارد؛ بنابراین اجتماع پنج نفر یا هفت نفر و یا فاصلۀ یک فرسخ بین دوجماعت و مانند آن در نماز عیدین معتبر نیست (حضرت امام، اراکی، خویی، فاضل، گلپایگانی، تبریزی، سیستانی، مکارم).

2. نماز عید در سایر شروطِ وجوب و صحّت و استحباب، با نماز جمعه متّحد است (بهجت).

3. در صورت به جماعت خواندن نماز عیدین، احتیاط آن است کمتر از پنج نفر نباشند؛ ولی بقیۀ شرایط نماز جمعه ندارد؛ هرچند به جماعت خوانده شود (وحید).

پی نوشت:
1- عروة الوثقی، کتاب الصلوة، فصل فی الصلوات المرغبات، فصل فی صلاة العیدین؛ وحید و تبریزی، منهاج الصالحین، خاتمه فی بعض الصلوات المستحبه، ذیل مسأله 958؛ بهجت، جامع المسائل، ج 1، ص494، فصل یازدهم نمازعید؛ بهجت، وسیلة النجاة، ص263، مسأله 933.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.