يکشنبه، 4 خرداد 1399

پرداخت زکات فطره قبل از عید فطر

پرسش :

آیا می توان زکات فطره را در ماه رمضان یا قبل از آن پرداخت کرد؟

پاسخ :
1. قبل از ماه رمضان صحیح نیست (مشهور).(1)

2. در میان ماه رمضان:
الف. احتیاط واجب، پرداخت نکند (حضرت امام، آیات عظام فاضل، بهجت، مکارم، نوری).(2)

ب. جایز است هرچند بنابر احتیاط مستحب به عنوان قرض انجام دهد (آیات عظام خویی، تبریزی، سیستانی، وحید).(3)

ج. جایز است (آیات عظام گلپایگانی، صافی، زنجانی).(4)

پی‌نوشت:
1- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری به نشانی: www.Leader.ir، احکام روزه، سوال 236؛ عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها، مسأله 1؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، المقصد الثانی فی زکاة الابدان، القول فی وقت وجوبها؛ مسأله 1؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2025.
2- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها، مسأله 1؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، المقصد الثانی فی زکاة الابدان، القول فی وقت وجوبها، مسأله 1؛ وسیله النجاه، وقت وجوب زکات فطره، مسأله 1359؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2025.
3- خویی، تبریزی، سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، زکاة الفطره، مسأله 1179.
4- عروة الوثقی، فی زکاة الفطره، فصل فی وقت وجوبها، مسأله 1؛ صافی، هدایه العباد، ج 1، مسأله 1593؛ گلپایگانی، هدایه العباد، ج 1، مسأله 1594؛ شبیری، توضیح المسائل، مسأله 2033.

منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.