يکشنبه، 4 خرداد 1399

مخلوط شدن چند زکات فطره با هم | سوال دو

پرسش :

آیا جایز است پولهایی که اشخاص، به خاطر زکات فطره می دهند، در صندوقی ریخته شود و عالم یا شخص دیگری، تدریجاً آنها را به مستحقّین بدهد؟

پاسخ :
1. تأخیر فقط با نبود مستحق جایز است و مخلوط کردن فطره ها خالی از اشکال نیست؛ ولی اگر گیرندۀ زکات، مجتهد یا وکیل او باشد و در مقام ردّ به مستحق، به نیّت هر یک از دهندگان، از آن برداشت کند و بدهد، خالی از اشکال خواهد شد (گلپایگانی).(1)

2. جمع آوری زکات فطره به صورتی که در سوال ذکر شده، خالی از اشکال نیست (تبریزی).(2)

پی‌نوشت:
1- گلپایگانی، مجمع المسائل، ج 1، ص423، سوال 10.
2- تبریزی، استفتائات جدید، ج 1، ص161، سوال 779، ج 2، ص144، سوال 678 «باید توجه داشت ایشان در منهاج الصالحین معتقدند، می توان کمتر از یک صاع هم به فقیر داد؛ ولی استفتائات ایشان خلاف این مطلب است.»

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.