چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام آموزش پزشکی | آموزش پزشکی و نامحرم: سوال یک

پرسش :

در بیمارستان ها و مراکز آموزشی - پزشکی، دانشجویان جهت آموزش مبادرت به معاینه نواحی مختلف بدن (شکم، سینه، لگن و عورت) بیمار زن نامحرم می کنند! با توجه به اینکه این امر یک موضوع آموزشی است که در برنامه تربیت پزشکان قرار دارد، حکم آن در چیست؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: اگر فراگیری مسائل پزشکی در حدی است که حفظ سلامتی و جان بیماران (هر چند در آینده)، متوقف بر آن باشد، به مقدار ضرورت و ناچاری جایز است.[1]

پی نوشت:
[1]. فاضل، ج 1، س2082 و 2090؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س1551 و 1573؛ صافى، هدایة العباد، ج 2، النکاح، م22 و جامع الاحکام، ج 2، س1706؛ نورى، استفتائات، ج 1، س957؛ بهجت، احکام و استفتائات پزشکى، ص33، س20؛ امام، استفتائات، ج 3، (نظر)، س47 و 49 و 50؛ دفتر: خامنه اى، سیستانى، وحید.

منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.