چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام پزشکی | استفاده از هیپنوتیزم

پرسش :

استفاده از هیپنوتیزم در درمان و معالجه برخى بیماریهاى، چه حکمی دارد؟

پاسخ :
آیات عظام امام و فاضل: استفاده از هیپنوتیزم جایز نیست.[1]

آیات عظام خامنه ای، سیستانی، مکارم و نوری: اگر به منظور غرض عقلایى و با رضایت کسى که میخواهد هیپنوتیزم شود صورت بگیرد و همراه با کار حرامى هم نباشد اشکال ندارد.[2]

پی نوشت:
[1]. امام، استفتائات، ج 2، ص 22؛ فاضل، استفتائات، ج 1، س 2221.
[2]. خامنه ای،سایت،استفتائات جدید، قسمت پزشکی؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 559 و ج 3، س 1412؛ نوری، استفتائات، ج 1، س 1075؛ سیستانی، سایت و دفتر همه مراجع.

منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.