چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام پزشکی | اتاق عمل: سوال دو

پرسش :

مسئول اتاق عمل هستم و طبق قانون بایستی بدن بیمار را قبل از عمل ببینم گاهی لمس کنم با توجه به اینکه بیمار نامحرم است آیا اشکال ندارد؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: در فرض سوال چنانچه ضرورت نگاه و لمس باشد اشکالی ندارد. و اگر بتوانید با دستکش لمس کنید لمس بدون دستکش جایز نیست .[1]

پی نوشت:
[1]. امام، استفتائات، ج 3، صفحه 276، س 70 و 71؛ بهجت، استفتائات،قسمت احکام ازدواج و خانواده، لمس و تماس بدنی، س 761؛ مکارم، استفتائات، ج 3، س 1398 و 1399؛ و دفتر همه مراجع تقلید.

منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.