پنجشنبه، 15 خرداد 1399

سقط جنین در صورت حمل مادر در خطر

پرسش :

سقط جنین براى مادرى که در معرض مرگ است و شاید با این کار بهبود یابد، چه حکمى دارد؟

پاسخ :
آیات عظام بهجت، سیستانى، خامنه اى، فاضل، مکارم و نورى: اگر طبق تشخیص دکتر متخصص و مورد اطمینان، بقاى حمل براى مادرش خطر جانى داشته باشد  چنانچه روح در او دمیده نشده سقط آن اشکال ندارد[1].

آیات عظام تبریزى و نورى: اگر مادر از هر راهى (هر چند از گفته پزشک) اطمینان یا خوف داشته باشد که این بچه موجب مرگ او مى شود چنانچه روح در او دمیده نشده میتواند با خوردن دارو و مانند سقط نماید ولى بر غیر مادر سقط جایز نیست.[2]

پی‌ نوشت:
[1]. خامنه اى، اجوبه، س 1261؛ سیستانى، توضیح المسائل، احکام کنترل جمعیت، م 73؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1754؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 1488؛ بهجت، استفتائات پزشکى، سقط جنین، ص 43؛ دفتر: نورى.
[2]. نورى، استفتائات، ج 2، س 881؛ تبریزى، استفتائات، س 2097 و 2098 و 2099.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.