جمعه، 16 خرداد 1399

احکام قرآنی | سوال هفتاد و هفت

پرسش :

کسانی که اسماء جلاله یا آیاتی از قرآن را بر روی بدن خود خالکوبی نموده‌اند، لطفاً بفرمایید تکلیف این افراد نسبت به طهارت و جنابت و مسّ بدن خود، بدون وضو چیست؟

پاسخ :
آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (رحمه الله):
چنانچه ماده‌ای که با آن خالکوبی شده زیر پوست باشد، مسّ آن قسمت بدون وضو مانعی ندارد و بعد از جنابت و حدث لازم نیست فوراً غسل کند یا وضو بگیرد. والله العالم.

آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (رحمه الله):
اگر آیات قرآن را بر روی بدن خود خالکوبی نموده مسّ آن قسمت جایز نیست و برای وضو و غسل، واجب است آیات را محو نماید، و یا اگر محو کردن ممکن نیست، آب را بر بدن جاری کند و به نحو ارتماس وضو و غسل را انجام دهد؛ بلکه بعید نیست که قبل از محدث شدن، لازم باشد آیات را محو کند و نیز اگر جنب باشد برای غسل کردن، مسّ اسماء جلاله حرام است و اگر ممکن است باید آنها را محو کند، یا غسل به نحو ارتماس و جاری کردن آب انجام دهد و نیز لازم است بعد از محدث شدن، فوراً غسل یا وضو بگیرد. بلی اگر خالکوبی زیر پوست باشد و مس آن هتک نباشد مانعی ندارد.

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی (حفظه الله):
چون هنگام خالکوبی، آیات زیر پوست قرار می‌گیرد، مسّ آنها اشکالی ندارد؛ ولی اگر بتواند بدون عسر و حرج آنها را پاک کند بهتر است.

منبع: نرم افزار احکام قرآنی، مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان، 1388.