جمعه، 16 خرداد 1399

اجازه شوهر در انجام امر به معروف

پرسش :

آیا در انجام امر به معروف و نهی از منکر، اجازه شوهر شرط است؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: بیرون رفتن زن از منزل برای واجب شرعی بدون اجازه شوهر اشکال ندارد ولی چون امر به معروف و نهی از منکر واجب کفایی است نه واجب عینی اگر شوهر اجازه ندهد زن نمی تواند از منزل خارج شود و اما اگر لازمه امر به معروف خروج از منزل نباشد مثلاً بخواهد مهمانی که به منزل آمده را امر به معروف کند یا بخواهد با تلفن فردی را (مثلاً خواهرش) نهی از منکر کند، اجازه شوهر لازم نیست.[1]

پی نوشت:
[1]. توضیح‏ المسائل، مراجع، م 2412 و2786 و 2791؛ خامنه‌ ای، سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ امام، استفتائات، ج 3، حقوق زوجیت، س 10و13و 15؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 963؛ فاضل، جامع ‏المسائل، ج 1، س 1625 و 1628 و 1634؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.