جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و گوشی همراه

پرسش :

آیا می توان برای شناخت شخصیت یک نفر و امر به معروف و نهی ازمنکر کردن او، بدون اجازه در وسایلش مانند گوشی تلفن و رایانه او تجسس کنیم؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: ورود به حریم خصوصی اشخاص بدون اجازه، شرعاً جایز نیست و نمی توان به دلیل امر به معروف و نهی از منکر در امور شخصی و حریم خصوصی افراد تجسّس کرد.[1]

پی نوشت:
[1]. بهجت، استفتائات، احکام امر به معروف، س 462؛ خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 1393 و استفتائات جدید، س1256 و سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ فاضل، استفتائات، ج 1، س 2193؛ وحید، توضیح‏ المسائل، م 2073؛ نوری، استفتائات،ج 1، س 1109؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، امر به معروف، شناخت بعضی از گناهان، ش 54؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.