جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و شبکه های اجتماعی

پرسش :

آیا می توان به قصد امر به معروف و نهی از منکر در شبکه های اجتماعی جستجو کرد تا اگر افرادی عکس و فیلم و مطالب منفی گذاشته بودند به آنها تذکر داد و این افراد را با مفاهیم دین آشنا کرد؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: شبکه های اجتماعی حریم خصوصی محسوب نمی شود و جستجو مشروع در آن اشکال ندارد ولی اگر فساد بر آن مترتّب می شود یا موجب تحریک و تهییج شهوت و وقوع انسان در معصیت گردد، جایز نیست.[1]

تبصره: افرادی که اقدام به این کار می کنند باید از قصد لذت و ریبه احتراز کنند از جهت فکری و روحی مصون از افتادن به حرام باشند.

پی نوشت:
[1]. امام، استفتائات، ج 3، مسائلی در ارتباط با نامحرم، س 1و 9 و19؛ خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 1202 و 1203 و 1188؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1935 و استفتائات، فیلم و عکس، س 812 و813 و 815؛ تبریزی، استفتائات، س 1600 و 1605؛ مکارم، احکام ویژه، ش 272 و استفتائات، ج 2، س 1030 و ج 3، س 679؛ فاضل، استفتائات، ج 1، س 1727 و 998؛ نوری، استفتائات، ج 1، س 452 و453 و457؛ صافی، 300 پرسش، ج 2، س 257 و 258.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.