جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و اصرار بر گناه

پرسش :

اگر بداند با نهی از منکر باعث اصرار طرف بر گناه می شود، آیا نهی از منکر ساقط می شود؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: امر به معروف و نهی از منکر فقط با گفتن نیست بله گاهی اگر مستقیماً بگویی او لج می کند نه تنها این واجب را ترک کرده واجب های دیگر را هم ترک می کند اما یک وقت است که اگر شما نگویید بلکه یک فرد دیگری بگوید یا غیرمستقیم گفته شود یا نامه ناشناس نوشته شود یا به دوستش که خیلی قبولش دارد بگویید تا او انتقال دهد بهتر است. خلاصه آرام آرام متوجه اش کنید و مسأله را بگویید. وظیفه همین است یعنی به شیوه های مختلف که مؤثر باشد عمل کنید.[1]

پی نوشت:
[1]. خامنه‌ ای، سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ بهجت، استفتائات، احکام امر به معروف، س 452؛ نوری، توضیح المسائل، گستردگی امر به معروف؛ امام، تحریر الوسیله، امر به معروف، گفتار در شرایط وجوب، شرط دوم، م 10؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.