جمعه، 16 خرداد 1399

تأثیر منفی امر به معروف

پرسش :

اگر بدانیم یا احتمال دهیم که فرد امر به معروف و نهی از منکر را قبول نمی کند و باعث تشدید آن عمل از طرف آن فرد می شود و نتیجه عکس می دهد، آیا تکلیف ساقط است؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: اگر در موردی بداند یا احتمال عقلایی بدهد که امر به معروف تأثیری نمی گذارد بلکه نتیجه عکس می دهد و باعث اصرار آن فرد بر گناه می شود، امر به معروف و نهی از منکر واجب نیست.[1]

پی نوشت:
[1]. امام، توضیح المسائل، م 2791 و تحریر الوسیله، امر به معروف، گفتار در شرایط وجوب، شرط دوم، م17؛ نوری، توضیح المسائل، م 2789؛ خامنه‌ ای، سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ مکارم، توضیح المسائل، م 2414؛ صافی، توضیح المسائل، م 2862؛ فاضل، توضیح المسائل، م 2124؛ وحید، توضیح المسائل، م 2069؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.