پنجشنبه، 22 خرداد 1399

احکام طهارت و نجاست | سوال سی و هشت

پرسش :

به من گفته شده که مستحب است بعد از بول کردن و همچنین بعد از خارج شدن منى، استبراء انجام شود. استبراء چیست و چگونه انجام مى شود؟

پاسخ :
استبراء عمل مستحبى است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام مى دهند، به این ترتیب که چند مرتبه با انگشت و با کمى فشار، از بیخ آلت تا سر آن مى کشند و سپس سر آن را چند مرتبه فشار مى دهند، تا باقى مانده قطرات بول خارج شود، امّا استبراء از منى آن است که بعد از خروج منى بول کنند تا ذرّات باقى مانده خارج شود.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.