پنجشنبه، 22 خرداد 1399

احکام طهارت و نجاست | سوال پنجاه و نه

پرسش :

چنانچه شیئى براثر تماس با نجاست نجس شود، سپس خود این شىء با شىء دومى تماس پیدا کند و همین طور شىء دوم با شىء سوم و ... حال این واسطه ها تا چه تعداد باعث انتقال نجاست به شىء بعدى مى شود؟

پاسخ :
تا دو واسطه باعث انتقال نجاست مى شود، نه بیشتر، یعنى اگر دست نجس مثلا به دست دیگرى بخورد آن هم نجس مى شود، واگر دست دوم به شىء سوم اصابت کند آن نیز نجس مى شود، ولى اگر شىء سوم به چهارمى بخورد نجس نخواهد شد. به تعبیر دیگر، متنجّس اوّل و دوم سبب سرایت نجاست مى شود، ولى متنجّس سوم سبب سرایت نجاست نمى شود، هرچند خود آن نجس است.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.