جمعه، 23 خرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

باب شدن انواع چادر ملی

پرسش :

قضیه باب شدن انواع چادر ملی چیست؟


پاسخ :
همچنان که می‌دانید لباس و نوع پوشش هر اجتماعی نشانگر فرهنگ و آداب و ارزشها و عقاید آن کشور و نمادی از فرهنگ عمومی وملی آن سرزمین است.
 
رهبر معظم انقلاب نیز در چند سخنرانی به لباس ملی اشاره کردند به عنوان نمونه بیانات در دیدار با اعضای «گروه اجتماعی» صدای جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 29/11/1370 فرمودند:
«لباس ملی را در برنامه ی خودتان مطرح کنید. لباس ملی را در برنامه ی خودتان مطرح کنید. آیا این لباسی که الان تن شماست، لباس ملی ماست؟ هندی ها که لباس ملی خودشان را دارند، ضرری کرده اند؟ آفریقایی ها که لباس ملی خودشان را دارند، ضرری کرده اند؟ لباس ملی ما چیست؟ می فرمایند کت و شلوار! آیا لباس ملی ما این است؟ لباس ملی شما این نیست؛ اشتباه می کنید. کت و شلوار، لباسی است که آوردند تن ما کردند! البته من تعصبی روی کت و شلوار ندارم؛ من خودم گاهی که لازم باشد، کت و شلوار هم می پوشم؛ در جبهه هم لباس فرم می پوشیدم؛ ممکن است کاپشن هم بپوشم؛ اما یک ملت باید در این مسأله تعصب داشته باشد؛ یعنی یک روح ملی در این جا وجود داشته باشد. چند سال قبل در زمان ریاست جمهوری، من این قضیه را به دستگاهی محول کردم، اما نتوانستند؛ خیلی خوب، شما این را بیاورید در ذهن مردم مطرح کنید. مردم، مثل همین برادری که گفتند کت و شلوار لباس ملی ماست - که اشتباه هم کردند - خیال می کنند که واقعاً کت و شلوار لباس ملی ماست؛ این لباس ملی ما نیست.»
 
البته ایشان چادر در شکل سنتی و معروف خود را نیز لباس ملی می‌دانند و می فرمایند:
«زنان ما می خواهند حجاب خودشان را حفظ کنند. چادر را هم دوست دارند. چادر، لباس ملی ماست. چادر، پیش از آن که یک حجاب اسلامی باشد، یک حجاب ایرانی است. مال مردم ما و لباس ملی ماست». (سخنرانی در جمع خواهران پرستار، 20/07/1373)
 
در فرهنگ ما ایرانیان نیز چادر به عنوان بهترین پوشش زنان شناخته شده است در سالهای اخیر طراحان لباس در صدد برآمدند چادری را با توجه به علاقه زنان ایران به چادر و محفوظ بودن بدن از انظار چادری را طراحی کنند که علاوه بر کارایی چادر در طرح و پوششی که دارد آزادی عمل بیشتری و راحتی بیشتری برای زنان داشته باشد مثلا دارای آستین و کش بوده که نگهداشتن آن ساده تر و دستها آزادتر باشد.
 
به هر حال طراحان لباس نیز در صدد برآمدند برای چادر در شکل معروف آن نیز مدل هایی ایجاد کنند و این طرح مورد پسند برخی بانوان قرار گرفت و در ابتدا مورد توجه واقع شد بسیاری از سوالات دوستانی مانند شما نیز از این مرکز درباره نظر مراجع درباره این نوع پوشش بوده و هست ولی برخی بانوان نیز به طرح آن اشکالاتی وارد کردند از قبیل نمایان ساختن برجستگی های بدن و نیز گفتند که این نوعی مانتو است نه چادر به هر حال از نظر مراجع عظام این پوشش مشکلی ندارد و می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.و این بستگی به علایق و سلیقه های مردم دارد.

منبع: پرسمان حجاب، حسین مهدی ‌زاده، ناشر: مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، ۱۳۸۱.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ مرتبط
موارد بیشتر برای شما