دوشنبه، 13 مرداد 1399

ثمره قبول شدن نماز در آخرت

پرسش :

همان گونه که می دانیم تا نماز پذیرفته نشود، دیگر اعمال پذیرفته نمی شود. با توجه به اینکه شرایط سختی برای پذیرفته شدن نماز قرار داده شده است، عبادت ها و کارها پذیرفته خواهد شد؟

پاسخ :
اول آنکه: با مراجعه به شرایط پذیرفته شدن اعمال، معلوم می شود که این شرایط آن قدر سنگین نیست که کسی از عهده آن برنیاید، بلکه بسیاری از مردم می توانند با توجه به اعمال و رفتار خود، به آن شرایط برسند.

دوم: پذیرفته شدن نماز و دیگر اعمال در درگاه خدا، مراتبی دارد؛ از این رو ممکن است نماز شخصی، درجه بالای پذیرفته شدن را نداشته باشد، ولی شرایط پذیرش درجه های پایین آن را دارا باشد.

به این ترتیب، پذیرفته شدن دیگر اعمال هم به همان نسبت به پذیرفته شدن نماز بستگی دارد. به عبارت روشن تر اگر نماز درست باشد و بر اساس دستورهای هدایتگرانه اسلام صورت گیرد، در پیشگاه خداوند پایین ترین درجه پذیرش را که همان رفع عذاب است، خواهد داشت. منتها هر قدر پاکی قلب و روح و پرهیزکاری انسان و دوری از ستم و گناه بیشتر باشد، درجه پذیرفته شدن آن عالی تر خواهد بود؛ زیرا ارزش هر عملی به ارزش آورنده آن عمل و روحیات او بستگی دارد.

​​​​​​​منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، قم: انتشارات مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، 1389.