دوشنبه، 13 مرداد 1399

خسران تارک نماز در آخرت

پرسش :

می دانیم که اگر نماز پذیرفته نشود، دیگر اعمال پذیرفته نمی شود، ولی با توجه به اینکه خداوند از حقش در روز قیامت می گذرد، پس چرا اعمال نیک تارک الصلاة، پذیرفته شده نیست؟

پاسخ :
هرچند نماز حق الله است و اگر خداوند از این حقش بگذرد، فرد، بی نماز تلقی نمی شود و دیگر عبادت های او نیز پذیرفته می شود، ولی قرار نیست خداوند هر چیزی را که حق الله است، ببخشد. این کار سبب نقض هدف تشریع احکام دین است و سبب بی انگیزگی مؤمنان در انجام عبادت می شود. افزون بر این، با عدل الهی تضاد دارد.

به عبارتی دیگر، هرچند نماز، حق اللَّه است و خداوند در برخی موارد، در برابر بعضی افراد ممکن است از حق خودش بگذرد، این بدان معنا نیست که در قیامت فقط به حق الناس توجه می شود، بلکه به این معناست که اگر در مواردی از حق خود گذشت، از حق دیگران نمی گذرد؛ زیرا ظلم به آنهاست.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، قم: انتشارات مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، 1389.