جمعه، 24 مرداد 1399

حکم گذاشتن دست راست روی دست چپ در حالت قیام نماز

پرسش :

حکم گذاشتن دست راست روی دست چپ در حالت قیام نماز، در میان مذاهب گوناگون اسلامی چیست؟

پاسخ :
هیچ یک از مذاهب اسلامی، این کار را در نماز، واجب نمی دانند، ولی حنفی ها و شافعی ها و حنبلیان آن را در نماز، سنت دانسته اند. البته مالکی ها رها کردن دست ها را در نماز واجب، مستحب می دانند.(1) ولی مشهور شیعه امامیه، قبض در نماز را حرام و مبطل نماز می دانند، ولی برخی ترک آن را مستحب و برخی دیگر آن را مکروه دانسته اند.(2)

پی‌نوشت‌ها:
1- الفقه علی المذاهب الاربعه، ج 1، ص 251.
2- الحدائق الناظره، ج 9، ص 10.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، قم: انتشارات مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، 1389.