شنبه، 25 مرداد 1399

فلسفه عزادارى برای اهل بیت علیهم السلام

پرسش :

فلسفه عزادارى چیست؟ چرا شیعیان، ماه محرّم را به این روش برگزار مى کنند؟ آیا هیچ سنّتى از زندگى پیامبر (صلّى الله علیه و آله) وجود دارد که بر اساس آن این مراسم برگزار شود؟

پاسخ :
هدف عزادارى، زنده نگه داشتن تاریخ امام حسین (علیه السلام) و هدف او، یعنى مبارزه با ظلم و ذلت است و باید عزادارى طورى باشد که همگان را به اهداف آن پیشواى بزرگ آشنا سازد، بدون شک عزادارى براى شهدا در زمان پیامبر اکرم (صلّى الله علیه و آله) وجود داشته است. از جمله براى شهادت مظلومانه حضرت حمزه عموى شجاع و بزرگوار پیغمبر اکرم (صلّى الله علیه و آله) رسول خدا دستور عزادارى بر او داد و روش عزادارى باید مطابق سنّت آن حضرت و امامان معصوم (علیهم السلام) و عرف عقلا باشد.

منبع: احکام عزاداری، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم (دام ظله)، تهیه و تنظیم: مهدی دربانی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه السلام، 1388.