سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام احزاب | مسائل اعضای احزاب: سوال شانزده

پرسش :

آیا تبعیّت از دستورات حزب در موارد عرفى بر حسب تعهّد عضو به حزب واجب مى باشد؟ در صورت مثبت بودن جواب، این مسئله با قاعده «تشخیص موضوع برعهده مکلّف است» چگونه انطباق دارد؟ در صورت جایز بودن تبعیّت محض، آیا در مواقع خاصّى این کار واجب مى گردد؟ مثلاً مواردى که لازم است «انسجام و وحدت تشکیلاتى» حفظ گردد و این کار یعنى «عدم تبعیّت محض» موجب تفرقه و انشقاق در حزبى اسلامى و عدم موفقیّت در اهداف استراتژیک حزبى که خود را موظّف به حمایت از اسلام و مسلمین و مصالح کشور اسلامى مى داند، گردد.

پاسخ :
در صورتى که عضو تشخیص دهد که اجمالاً موضوع چیزى برخلاف شرع نیست عمل کردن به آن با شرایطى که در بالا ذکر شد، واجب است.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.