سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام احزاب | اخراج اعضای متخلف: سوال دو

پرسش :

در چه صورت اخراج عضوى از حزب توجیه شرعى پیدا مى کند؟ (متفاوت بودن اصول عقاید و جهان بینى و عدم اتّحاد با حزب در عملکرد، یا مخالفت با عملکرد حزب و ایجاد اختلاف در صفوف حزب با توجّه به شأن حزبى و مانند آن مجوّز اخراج مى شود؟

پاسخ :
ر مواردى که آن فرد از نظر اعتقاد یا عمل براى جامعه اسلامى یا نظام اسلامى خطرناک احساس شود اخراج او ضرورى است، ولى اگر فقط با عملکرد حزب مخالف است در این گونه موارد به صورت استعفا اخراج گردد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.