سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | مشاغل: سوال یازده

پرسش :

لطفاً به دو سؤال زیر پاسخ دهید: الف) مسؤولیّت من رسیدگى به شکایات است. بارها شده به نفع یا بر علیه افرادى تلفنى با من تماس حاصل مى شود، در لابه لاى این تلفن ها موضوعاتى صحّت دارد واکثر آنها دروغ است. آیا به صرف دروغ بودن مى توان دستور پیگیرى نداد؟ اگر با این برداشت حقّى ضایع شود شرعاً مسؤولیّت ندارد؟ ب) در حین تهیّه گزارش با آبرو و حیثیّت اشخاص بازى شده، اگر چه نیّتم خیر بوده، آیا شرعاً گناهى مرتکب نشده ام، چگونه مى توان اعاده حیثیّت کرد؟

پاسخ :
جواب سوال الف: در مواردى که احتمال قابل ملاحظه اى در مورد صحّت گزارشات نمى دهید پیگیرى لازم نیست؛ مگر این که ذکر شایعات و اکاذیب براى تکذیب و جلوگیرى لازم باشد.

جواب سوال ب: باید به شکلى جبران کنید یا حلیّت بطلبید.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.