سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | مشاغل: سوال بیست و نه

پرسش :

هر نهاد نظامى و انتظامى داراى سازمانى به نام حفاظت و اطّلاعات مى باشد که وظیفه قانونى آنان حفاظت و صیانت از پرسنل زیرمجموعه در مقابل خطرات ـ تهدیدها و آلودگى هاى احتمالى مى باشد. بعضاً تعدادى از این افراد دست به اقداماتى مى زنند که نه تنها به حفاظت و صیانت از پرسنل کمک نمى کند، بلکه براى همیشه خانواده اى را از هستى ساقط نموده و متلاشى مى نماید. بعنوان مثال مأمورین حفاظتى شخصى را اجیر مى کنند تا با مراجعه مکرّر به یکى از مأمورین و پیشنهاد وجه یا وجوهى آنان را وسوسه و بعضاً وادار به انجام عمل خلافى کنند. بعنوان مثال به یکى از رانندگان اتوبوس که در مسیر ایست و بازرسى است، مبلغى پول تحویل مى دهند وشماره این پول ها را برداشته و عنوان مى دارند که به فلان مأمور مسیر راه ارائه وتحویل نمایند و مقدارى کالاى قاچاق عبور دهد و بلافاصله با هماهنگى قبلى مأمورین حفاظتى که در محلّى کمین کرده اند، مأمور مورد نظر را دستگیر و برایش تشکیل پرونده مى دهند. ضمن این که تا این لحظه هیچ جرم خاصّى اتفاق نیفتاده، و مثلاً کالاى قاچاق عبور نکرده است. این گونه کارها چه حکمى دارد؟

پاسخ :
این گونه کارها شرعاً جایز نیست.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.