سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | خرافات: سوال هشت

پرسش :

بعضى از افراد جامعه، خصوصاً تعدادى از جوانان، با استناد به آیه دوّم سوره مبارکه نحل مدعى هستند که با فرشتگان در ارتباط متقابل هستند و هر زمانى که تصمیم بگیرند مى توانند با آنان تماس برقرار کرده و جواب سؤال هاى مطرح شده را بدون باز کردن پاکت و ممهور به مهر فرشتگان بدهند! و در همین راستا دعایى به نام دعاى معراج با یک مهر سبزرنگ که محتوى قسمتى از آیة الکرسى را به افراد مى دهند. آیا چنین ادعایى مى تواند صحت داشته باشد؟

پاسخ :
ادّعاى ارتباط با فرشتگان و گرفتن پاسخ سؤالات مردم از آنها بى اساس و باطل است و دعاى معراج سند معتبرى ندارد. مدّعیان این مطالب را با زبان خوش نهى از منکر کنید و اگر مؤثر نشد به مقامات اطّلاعاتى یا انتظامى اطّلاع دهید تا از کار آنها جلوگیرى کنند.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.