پنجشنبه، 24 مهر 1399

تشخیص دو شغله بودن کارمند دولت

پرسش :

سازمان بازرسی کل کشور از بنده به دادگاه کارکنان دولت شکایت کرده که به مدت 7 ماه با دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد قرارداد مشاوره بسته ام و چون من کارمند دولت هستم، شغل دوم برایم محسوب کرده است. برای شکایت بازرسی در هیئات تخلفات سازمان خودم برائت گرفتم ولی در دادگاه کارکنان دولت برایم احضاریه آمده و کیفر خواست صادر شده است. کیفرخواست را فردا حضورا خواهم گرفت ولی زمان دادگاه 5 تیرماه است. بررسی های من نشان داد که دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد از بودجه عمومی دولت استفاده نمی کند و همکاری من نیز در خارج از وقت اداری صورت گرفته است. نظر شما در این مورد چیست؟ مدرک من دکتری است و جزو محققین برجسته هستم در مدت 7 ماه قرارداد جمعا 21 میلیون تومان گرفته ام و با احساس اینکه شائبه دو شغله بودن شاید مطرح شود قراردادم را تمدید نکردم.

پاسخ :
طبق قانون  امکان تصدی بیش از یک شغل دولتی وجود ندارد جز در مورد تدریس و پژوهش در دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی دارای مجوز که از این قانون مستثنی هستند. لذا قراردهای تحقیقاتی و یا مشاوره با دستگاههای اجرایی محل اشکال بوده و بایستی در آنها تمام مراحل تنظیم قرارداد به دقت تنظیم شده باشد تا تخلف صورت نگرفته باشد. تشخیص این موضوع در زمره این نوع قراردادهای تحقیقاتی با دستگاه‌های اجرایی که مشمول این ماده قانونی باشد نیز محل اشکال است و باید تمامی مراحل قرارداد را رعایت کنند تا تخلفی صورت نگیرد.

منبع: گروه حقوقی میزان