پنجشنبه، 24 مهر 1399

عدم ثبوت صحت برخى از روایات مربوط به عاشورا

پرسش :

در برخى از کتاب ها، درباره برخى از روایات مربوط به سیره امام حسین (ع) و برخى از رویدادهاى روز عاشورا مثل ازدواج قاسم بن الحسن (ع) با سکینه دختر امام حسین (ع) اظهار تردید شده است. نظر جنابعالى درباره این بحث ها به طور کلى و در خصوص ازدواج قاسم با سکینه چیست‌؟

پاسخ :
صحت ازدواج قاسم با سکینه ثابت نشده است. اما قضایا و رویدادهاى عاشورا با همه خصوصیات آن ممکن است همگى مطابق واقع باشد. ولى برخى از این خصوصیات از طریق روایات صحیحه به ما نرسیده است؛ نقل آنها به قصد رجاء اشکال ندارد.

منبع: یکصد و یک سوال و جواب پیرامون حقوق مالکیت فکری از نگاه فقهی، محمد اسحاق فیاض، مترجم: سرور دانش، ناشر: دبیرخانه کنگره تجلیل از مقام علمی آیت الله العظمی فیاض، 1392 ش.